Meddig várhatok egy kőfelverődés repedés javításával?

Mivel erre a kérdésre nincs semmilyen törvényi követelmény, így ameddig csak akarjuk. Ez mindenkinek a saját döntése, hogy meddig vár egy repedés javításával. Ismerünk olyan eseteket ahol akkor hozták már el az autót javítani amikor már 3 repedés volt az autón. Ezzel nincs semmi probléma, mindenki maga dönti el mikor akarja megcsinálni.

Szélvédő javítás

Amikor keletkezik egy repedés az autóüvegünkön akkor ha minket nem zavar az ami dolgunk de hosszútávon komoly gondokat okozhat. Amikor keletkezett egy repedés akkor ha várunk vele napokat, heteket, akár éveket is azt megsínyli a szélvédő de jó eséllyel nem megy tönkre. Úgy kell ezt elképzelni, hogy a repedésbe azonnal elkezdenek beszivárogni a szennyeződések folyamatosan. Ezek a szennyeződések amikor már belekerültek, azt onnan kiszedni nem lehet. Azoknak a többsége ott marad és beleragad a ragasztóba ami betömíti a repedéseket. Amikor ilyen régi repedésekről beszélünk akkor sosem lesz olyan tiszta, szép a végeredmény mintha azonnal elvittük volna megcsináltatni.

Milyen egyéb bajok történhetnek ha nem azonnal cselekszem?

Amikor van egy kagylós vagy csillag alakú törésünk a szélvédőn akkor azzal még elélhetünk egy darabig ha nem fontos nekünk a szépség és átláthatóság. Ami veszélyt jelenthet a szélvédőnkre ha be van repedve, hogy az ütközés / ütődés / fekvőrendőr / rázkódás stb hatására tovább repedhet. Ami ha a legkomolyabb végkimenetelről beszélünk akkor akár szélvédő cserét is jelenthet. Ami az autó komolyságát (kora, technikai háttere, egyedisége) tekintve 30-100ezer forint is lehet. Míg egy ilyen szélvédő javítás 10-20ezer forint lehet maximum.

Kinek köszönhető, hogy nem kell 100ezreket fizetni egy új szélvédőért?

A szélvédő javításának a technológiáját Dr. Frank Wernernek köszönhetjük. Aki a 70-es években Bill Wiele vegyész segítségével találta fel ezeket a ragasztókat amikkel ma javítjuk a szélvédőket. A technológia sokat fejlődött, mivel az eredeti megoldásnál egy idő után besárgult az a javított rész.