Szélvédő javítás minden amit tudni érdemes róla:


A szélvédőnk egy olyan eszköz az autón ami véd az utasokat és ki látsz rajta. Ezt mindenki tudja ebben nincs semmi újdonság. Az autókban a gyári szélvédők azaz az eredeti szélvédő megtartása a legfontosabb. Ennek több oka is van amit a későbbiekben el lehet majd olvasni. A szélvédőnket védeni sok féle képen lehet otthonunkban pl garázsba tartva, a parkolásnál olyan helyre parkolva ami védett. Összeségében ennyit tudunk tenni egy álló autóért, hogy megvédjük a fentről leeső bármilyen anyagtól (jég, virágcserép, bármi ami fentről leeshet és a parkoló autónk szélvédőjét megsértheti).

Szélvédő javítás

Ha van autónk és járunk is vele akkor megvan rá az esély, hogy az utakon lévő kövek vagy bármi más ami felpattanhat, az megrepessze a szélvédőt. Ez ellen tenni nem lehet sajnos ez egy szerencsekerék, van akinek élete során csak párszor de persze ennek megvan az ellenkezője is. Amikor menet közben felverődik pl a kő akkor ha elég nagy a lendület hát bizony megsértheti a szélvédőt. Ez egy olyan dolog mint az időjárás, bármikor jöhet rossz idő de ellene tenni nem tudunk.

Amit tehetünk olyan esetben ha megsérült / megrepedt sstb.. a szélvédőnk, hogy gyorsan megjavítjuk. Mi is azt tanácsoljuk, hogy ilyen esetekben azonnal javítsuk meg a szélvédőnket de erről az interneten is nagyon sokat lehet olvasni. Ennek az oka pedig szerteágazó.

Miért kell azonnal szélvédő javítás ha felpattant egy kő és van egy kis repedés?


Ezt a kérdést mi nap mint nap megkapjuk, így már rutinosan tudunk erről írni. Az ok nagyon egyszerű: azért mert nem lehet tisztítani. Az ablaktörlőnk amikor használjuk, minden alkalommal szépen belekeni a repedésbe a koszt és a szennyeződéseket amit csak talál a szélvédőn.

A szélvédő javítás alapja a ragasztás. Mindenki tudja, hogy a ragasztó akkor ragad megfelelően ha tiszta felületre kenjük. Egy sáros, poros, szennyeződésekkel teli repedésnél a ragasztó közel sem fog 100%-os teljesítményt nyújtani. Az esztétikai szépségről nem is beszélve.

Gondoljunk bele, más területeken pl ha megragasztunk egy széknek a lábát akkor ha nem tiszta a felülete akkor a ragasztó elenged és nem szép látvány. Nincs ez másképp sem a szélvédő ragasztóknál.

Azaz amin megtörtént az elkerülhetetlen kőfelverődés akkor érdemes azonnal szélvédő javító szakemberhez fordulni mert nap mint nap romlik a 100%-os javítás esélye.

Minden szélvédő repedés kőfelverődés javítható?


Igen. Nincs olyan kőfelverődés ami nem javítható. Természetesen ez akkor igaz ha az üveg még nem tört be teljesen.

Amikor már a szél szélvédő keresztbe ott egy repedés akkor mit tegyek?


Amikor a repedés már nem egy szimpla kőfelverődés akkor az árajánlatkérés a legjobb megoldás a probléma megoldásának megoldására. Ugyanis mérlegelni kell azt, hogy mennyibe kerülne megcsináltatni és mennyibe kicseréltetni az autóüveget.

Mi mindig azt mondjuk, hogy a gyári autóüveget próbáljuk meg megtartani minden esetben. Ennek a későbbiekben van több oka is az autót tekintve. Az eredeti gyári szélvédő-re minden esetben mindenki örök garanciát ad javításra. Illetve felmerül a kérdés, hogy az azutángyártott autóüveg az mennyire lehet jó, megbízható?

Bizonyára sokan találkoztunk már utángyártott termékekkel legyen az akár telefon töltő, telefon kijelző vagy akármilyen autós kellék. nekünk az a tapasztalatunk, hogy ezek az utángyártott dolgok közel sem olyan megbízhatóak mint az eredeti gyári tartozék. Nem beszélve a gyári garanciáról.