Hogyan lehet a jeget a szélvédőről eltüntetni, és hogyan kerülje el annak károsodását!

Íme néhány tipp, amelyekkel megszabadulhat a bosszantó jégtől anélkül, hogy károsodna a szélvédő. Egyes sofőrök elindítják az autót, abban a reményben, hogy a fűtés és a szélvédő működése majd eltávolítja a jeget, de ezzel nemcsak az üveget károsítják, hanem a körülöttük lévő embereket is veszélyeztetik. Ezért vegye figyelembe a szakemberek alábbi tippjeit a jég eltávolításához a szélvédőről.

Így távolísrd el a jeget a szélvédőről anélkül, hogy a szélvédő megsérülne:


Az egyik legegyszerűbb módja a szélvédő befagyásának megakadályozására, ha lefekvés előtt kartonpapírral letakarja, így a jég a kartonpapíron marad, és másnap reggel elég lesz eltávolítani, és a szélvédőre került jeget is könnyebb lesz eltávolítani. De ha nem akarja használni a kartont, a legjobb módja a jég eltávolításának a szélvédőről egy műanyag spatula használata, amely nem károsítja az üveget. Egy másik gyors módszer a jég eltávolítására a szélvédőről anélkül, hogy a legkisebb kárt okozná, ha egy kis alkoholt fúj az üvegre, amely gyorsan megolvasztja azt - olvasható a carglass weboldalon közzétett szakvéleményben.

Kőfelverődés javítás


A láthatóság javítása:


De ha még mindig nem győzték meg ezek a tippek, akkor a szélvédőre kenhetünk egy folyékony és rovarriasztó szert, ami eső esetén is segíti a látást, és nem túl szélsőséges időjárás esetén megakadályozza az ablakok befagyását, viszont befagyás esetén megkönnyíti a jég eltávolítását. Soha ne kapcsolja fel az autó fűtését a maximumra, mivel ez károsíthatja a befagyott szélvédőt, és ne feledje, hogy a szélsőséges időjárás sérülékenyebbé teszi az üveget. Ne feledje, hogy a befagyott szélvédő túl érzékeny minden megrázkódtatásra vagy hirtelen hőmérsékletváltozásra.